Team schooljaar 2017-2018

Marian Emons

“Vroeger wilde ik al juf worden, net als mijn juf van de eerste klas. Intussen werk ik 22 jaar met veel plezier in het onderwijs. Het werken met kinderen brengt voor mij veel afwisseling. Ik wil ze graag iets leren en helpen om steeds weer een stapje verder te komen. Ik geniet van de gezichten als iets gelukt is, elke stap die ze maken, hun spontane reacties en enthousiasme. Ik vind het belangrijk om daarbij samen met de ouders te werken. Contact over het welbevinden en de ontwikkeling van hun kind staat daarbij voorop.”

Ontdekken en ervaren
“Dit schooljaar werk ik een groep 3/4, een uitdagende combinatiegroep. De stof van groep 4 is vertrouwd voor mij doordat ik een aantal jaren ervaring in deze groep heb. Daarnaast kan ik me richten op de stof van groep 3 en de organisatie in de groep. Ik merk dat er veel overeenkomsten zijn in de leerstof van deze groepen. Naast lezen, taal en spelling vind ik het fijn om op het gebied van de wereldoriënterende vakken met de kinderen te werken. Ontdekkend en ervarend bezig te zijn. Het liefst in combinatie met de creatieve vakken. Voor mij een uitdaging om dit met de hele groep samen te doen en te zoeken naar passende verwerking op niveau.”

Werkgroepen
Naast mijn taken in de groep vind ik het interessant om te lezen over onderwijsontwikkelingen, vooral op rekengebied. Samen met de werkgroep rekenen geven we het rekenonderwijs mede vorm op Mettegeupel. Ook zit ik in de werkgroep schoolprojecten. Door het werken aan projecten proberen we de kinderen wat extra's mee te geven. Op dit moment ben ik samen met enkele collega's, Evy van Roosmalen (SEC) en iemand van de GGD bezig met het vormgeven van een projectweek rondom Gezond Gedrag.”

e-mail: m.emons@stichtingoog.nl

• Marian.jpg