Verkeer

Woordenschatwoorden: het rode stoplicht, het oranje stoplicht, het groene stoplicht, het zebrapad, de auto, de fiets, de helikopter, het vliegtuig, de vrachtwagen, de motor, het verkeersbord etc.
De komende twee weken werken we rondom het thema Verkeer. De poppenhoek is een verkeershoek geworden en in de bouwhoek spelen de kinderen nu ook met de treinspullen. In de klas lezen we boeken voor over verkeer en kunnen de kinderen ook de verhalen naspelen.
We gaan naar buiten het oversteken en fietsen oefenen op een nagemaakt kruispunt op de speelplaats.
Verder knutselen we verkeersborden ,stoplichten, tekenen we agenten etc.
Rekenlesjes staan ook in het teken van verkeer. Hoeveel kinderen zitten er in de trein/bus? hoeveel stappen er in ? Hoeveel uit? etc
Veel kinderen fietsen graag buiten en dit onderwerp zal dan ook zeker aan bod komen.
In de klas worden fietsen bekeken en onderdelen van de fiets benoemd/aangewezen.