Over groep 4

Met de kinderen van groep 4 werken twee juffen: Juf Martine werkt op maandag, dinsdag en om de week op woensdag. Juf Karin werkt om de week op woensdag en iedere donderdag en vrijdag. In groep 4 leren de kinderen met rekenen onder andere de tafels van 1 t/m 5 en 10. De tafels leren we door er verschillende soorten spelletjes te doen. Bij taal worden de woordsoorten geleerd, zoals het bijvoeglijk naamwoord, zelfstandig naamwoord en lidwoord.

Snappet op de tablets

Groep 4 is een bijzonder jaar. Want in dat schooljaar wordt gestart met werken met Snappet op de tablets! Iedere leerling van groep 4 krijgt een eigen tablet aan het begin van het schooljaar, waarop hij of zij kan werken aan de opdrachten van taal en rekenen. Met behulp van de tablet  werken kinderen ook aan hun eigen leerdoelen. Ze leren ook om zelfstandig te werken.

Uitstapjes

Ook maken we in groep 4 nog een aantal uitstapjes, waaronder een bezoek aan de melkveehouderij, een bezoek aan de kinderboerderij en een bezoek aan de bibliotheek. In maart hebben we een uitstapje naar de brandweer.

Aandacht training

In onze groep wordt dagelijks aandacht besteed aan aandacht training. De kinderen leren hoe zij moeten omgaan met hun aandacht en hun concentratie. Zo leren de kinderen dat ze niet altijd hoeven te reageren op alles wat ze zien en horen. De oefeningen om te ontspannen, rust te vinden in  je hoofd en lijf verwerken we in ons dagprogramma. We gebruiken hiervoor verhalen, prentenboeken, muziek en spelletjes.

Hobbykring

In onze groep hebben we de hobbykring. Elk kind vertelt in het kort over zijn of haar hobby aan de rest van de klas. Kinderen mogen na afloop vragen stellen en een tip of top geven.

>> Terug naar de groepspagina 4