Groep 1-2 B

Welkom op de groepspagina

Onze groep heeft 2 leerkrachten. Op maandag, dinsdag en woensdag om de week is juf Tamara in de klas. Op woensdag om de week en donderdag en vrijdag is juf Renny in de groep. Op maandag en dinsdag komt juf Alexandra ons helpen in de klas.

Wat we leren in groep 1-2

Rekenen: Leren tellen, cijfers herkennen en benoemen, ruimtelijke begrippen, dagritme etc.
Taal: Letters herkennen, woordjes maken, rijmen, letters stempelen, hakken en plakken, boekjes voorlezen en naspelen etc.
Drama, dans, muziek: rollenspelen, dansjes leren, nieuwe liedjes, spelen met muziekinstrumenten etc.
Bewegen: klimmen, klauteren, springen, gooien, rennen etc. in de speelzaal. Buiten spelen met verschillende materialen.

Bewegend leren

We zijn veel bewegend bezig. Ook bij  taal en rekenen. Bijvoorbeeld door stappen te zetten terwijl we tellen. Of tijdens het flitsen van letters als we springen.

De kinderen zijn zoveel mogelijk zelf-ontdekkend en onderzoekend bezig. Een mooi voorbeeld is om naar buiten te gaan als het flink waait. En dan alleen maar linten te geven van crêpe-papier. Zo prachtig om te zien hoe kinderen dan met de wind aan het spelen zijn. Of alleen de auto’s en regenpijpen in het zand leggen. Er zijn zoveel mooie momenten te benoemen…..